Ett 1 års kalas är speciellt av många anledningar. Det är något stort att fira, att barnet är ett helt år gammalt. Det är ofta mycket känslor och nostalgi då tankarna ofta går tillbaka till hur det var vid samma tid förra året.

Det är också speciellt av den anledningen att det är det första och enda kalaset som du kan anordna och ditt barn inte kommer ha några synpunkter! Eller åtminstone inte ha möjlighet att uttrycka det! En ettåring är nöjd (eller missnöjd) med allt och det är ofta svårt att förutsäga hur reaktionerna kommer bli. Men du kan bestämma dekorationer, färger, fika, tema och vilken sorts tårta det ska vara . Passa på, för den chansen kommer aldrig igen!

Ettårskalas är mer för de vuxna

Ett ettårskalas är mer för de vuxna än för barnet. Barnet kommer inte komma ihåg det, men ha bilder att se tillbaka på. För er som föräldrar och/eller anhöriga blir det en härlig dag och ett fint och viktigt minne.

Kanske vill du passa på att ha ett speciellt tema eller någon genomgående färg som du gillar. Barnet kommer uppskatta färger och form, men mest av allt att få vara i centrum.

Ge barnet en egen tårta

Ett uppskattat inslag på ett ett årskalas brukar vara att barnet får en egen liten tårta. En tårta som barnet får göra vad det vill med och kladda runt i utan att någon tar illa upp! Kanske är det första gången som barnet äter något riktigt sött eller provar grädde eller glass. Det kan bli väldigt roliga reaktioner och blir många bra bilder!

Tänk på att förbereda med kläder som du inte är rädd om, eller något skydd som du kan sätta på. Se till att någon annan fotar eller filmar så du själv hinner uppleva stunden på riktigt. Du vill både närvara och ha minnen av dagen. Ditt barns ettårskalas, det första av många.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske gillar